Ikonerna: Kostymen i #samarbete med Zalando.

Inlägget är ett samarbete med Zalando.

CLASSY KAVAJ (ARKET) // LEGGINGS (ARKET) // VÄSKA (Coccinelle)// SKOR Üterquee)

Denna månaden har vi pratat kostymen med vår samarbetspartner Zalando. Vi har valt ut olika varianter på Zalandos hemsida som du kan kika på om du vill komplettera garderoben.

Kostymen är en garderobsräddare. Första tipset – satsa på en variant i bra kvalitet – kostymen i ull är väldigt bra. Vill du använda den på våren/sommaren och man känner att ull blir för varmt är tencel eller viskos bra. Gå upp en storlek för en mer oversized fit enkelknäppt som dubbelknäppt… Viktigt att axlarna sitter bra och att blazern inte drar över bysten – du ska kunna röra dig i den!

CASUAL – KAVAJ (Mango) // JEANS (Weekday) // T-SHIRT (Arket) // KLACKAR (Mango)

Det vi älskar allra mest med kostymen är att den alltid får oss att känna oss välklädda både på jobbet och festen. Skinnblazern ifrån Massimo Dutti är ursnygg stylad med T-shirt i ekologisk bomull och sneakers. Till fest bär vi den med nätta klackar!

STATEMENT – KAVAJ (ARKET) // BYXA (ARKET) // TRÖJA (Dagmar) // KLACKAR (Mango)

Är det ETT statementplagg man bör ha i sin garderob så är det ju en kostym – byxa och kavaj såsom blus och snäv kjol. Det gäller att hitta just DIN uniform.

Några snabba tips: Behöver tvätta kostymen (den är smutsig, kanske fått fläckar i foder osv.), lämna då in den på kemtvätten- tvätta den inte själv. Gör du det kommer den garanterat tappa formen… Förvaring? Häng upp kostymen och knäpp knapparna på en bra galge (gärna med lite stöd i axlarna så att formen håller sig snygg. Har du tillhörande byxa – se då till att hänga dem rätt i pressvecken.  Sist med inte minst: Är tyget ömtåligt eller ska fraktas någonstans är det bra att införskaffa en klädpåse som skyddar kostymen. 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *