Så fixar du den danska stilen!

Ps. inlägget innehåller affiliate-länkar.

Det inkom en fantastiskt rolig fråga till Säker stil svarar för ett par veckor sedan. Hur får man till den danska stilen? Vi tog oss an uppgiften och insåg snabbt att de danska modet ligger Ebba nära till hands. Vilka är då plaggen som låser upp det härliga danska modet?

Först ut måste vi tipsa om ett gäng märken som du bör kika efter. Malene Birger, ett fantastiskt märke som mixar det danska modet med skandinavisk minimalism. Baum und pferdgarten är färgsprakande ut i fingerspetsarna, för att inte tala om det lekfulla märket GANNI. På bild bär Ebba klänning ifrån Rodebjer i modellen ”Malagarita” (dessvärre slutsåld). Rodebjer är ett svenskt märke med en danska influencer.

Stiltips 1. Den färgglada klänningen. Det perfekta basplagget för den som vill bygga den danska basgarderoben. Bär klänningen tillsammans med sportiga sneakers eller maskulina skor. Låt den maskulina siluetten möta de feminina. Vi älskar denna klänningen (Stine Goya). Bär klänningen med sportiga sneakers (Asics/Zalando) och klassiska örhängen (Sophie By Sophie/Wakakuu). För dagar på språng, bär denna klänningen (GANNI) med en t-shirt under (ARKET). Bär upp looken med klassiskt pärlhalsband med en twist (Maria Nilsdotter/Wakakuu).

Stiltips 2: Den mönstrade kjolen! Midilängden är Ebbas absoluta favorit. Kolla in denna mönstrade kjolen (Stine Goya). Bär den tillsammans med vit skjorta (Filippa K) och 70 tals influerade bågar (Lexxola).

Stiltips 3: Sportiga skorna. I köpenhamn tar man sig runt på cykel. Bekväma skor är därmed A&O. New Balance är alltid ett säkert kort.. Dessa är ett hett tips (New Balance/Wakakuu). Våga tänk bort det vanligtvis moderiktiga skorna och spana in en modell likt dessa (New Balance/Zalando).

Stiltips 4: Bär en stickad lös kofta över klänningen, istället för kavajen! Bästa knepet för att få till den danska stilen. Denna kofta är otrolig över en härlig klänning (COS) – eller gör som Ebba och bär den över t-shirt (Toteme/Wakakuu) och jeans (Levis/Zalando).

Stiltips 5: Ytterplagg i färg! Ebbas jacka lyser upp vilken grå februaridag som helst! Hitta den HÄR (Missioni). Svenska Stand Studio skapar ytterkläder med bravur. Märket har blivit väl mottaget av danskarna. Skinnjackor med rosa sömmar och kappor i färgstarka kulörer är deras specialitet. Vi älskar denna jackan (Stand studio). För en billigare prislapp – kolla in denna jackan (Envii/Zalando).

Det danska modet osar flirtigt och lekfullt. De stora puffärmarna och sprakande färgkombinationer. Vi kan inte annat än att ÄLSKA det danska modet.

Bild: Pinterest

Det danskamodet kan delas upp i två grenar. Den första är lekfullt bohem. Kolla in Jeanette Madsen & Naomi Anwer för inspiration. Den andre däremot är en mix av danskt och franskt. Här riktar vi blickarna mot Pernille Teisbaek som är en av danmarks färmsta modeikoner. Hennes stil är lite mer sexigt edgy och går åt det dansk/franska hållet.

Bild: Pinterest

Lyssna på #säkerstilpodden HÄR!

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *