10 tips för din hållbara garderob

Inlägget är i betalt #samarbete med Zalando.

Bild: Lisa Höök

Vi är så glada att berätta att idag släpper vi en specialpodd i #samarbete med Zalando – lyssna HÄR!

Hur är man egentligen hållbar? Vi benar ut 10 av våra bästa tips när det kommer till hållbarhet… Första tipset lyder: ”Ringa in din stil, hitta din stil är ett avgörande sätt för att fokusera mindre på snabba trender här och nu.” Vad trivs du i? Hitta jeansmodellen som aldrig sviker & just DIN accentfärg.

Välj plagg i BRA material & satsa på bättre kvalitet! Zalando har gjort det enklare för dig och mig som konsument att shoppa smart. Filtrera hållbarhet när du scrollar genom plaggen hos Zalando.

Kanske viktigaste av allt – ge plaggen ett långt liv. De mest hållbara vi kan göra är att använda våra plagg i garderoben under lång tid, bär dem ofta! Bli klädvårds-smart! Vårda dina plagg. Tvätt, steama, vädra, noppa och laga. Ta hand om plaggen så HÅLLER de länge! 

Köp mer secondhand, Idag finns en fantastisk andrahandsmarknad upptäck den! Ex Zalando pre owned, Arkivet, Tradera m.m. Eller hyr/låna plagg på ex Gemme Collective. En gång för alla – Ge bort en favorit till en kompis. Sälj, ge bort, ge vidare. Har du tröttnat på ett plagg kan du sy om det, ge bort eller byta med en kompis. 

Shoppa i din egen garderob! Det finns garanterat bortglömda skatter där. Vår bok ”Utmana din garderob” är fullproppade med hållbarhetstips. Köp din bok HÄR!

Sist men inte minst fråga vart plaggen kommer ifrån, i vilka material tillverkas de i och hur går tillverkningen till?

TACK ZALANDO!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *