Kapselgarderoben!

Vi fortsätter på spåret NYSTART och riktar blickarna mot kapselgarderoben! Del 2 i guiden mot en #säkerstart 2023! ad är en kapselgarderob? Ett begränsat urval av plagg som funkar tillsammans i flera kombinationer och som du använder under en begränsad tid. Låt oss inspirera dig hur du får till den ultimata kapseln! För fler tips? Lyssna på vårt podd-avsnitt: Kapselgarderoben, så GÖR du!

5-tips för att du ska komma igång med din kapselgarderob!

Inventera – Utvärdera din garderob från grunden och gör en checklista. Börja med att titta tillbaka på den senaste månaden, vilka plagg har du använt mest? Fokusera på de plagg du känner dig både snygg och bekväm i.  

Hitta inspiration, till just din kapselgarderob genom att blicka utanför din garderob! Se detta som ett tillfälle att en gång för alla ringa in din bästa stil! Samla inspiration i en moodboard och spara ner looks och bilder som väcker din kreativitet! Vem vill du vara denna veckan? Klassisk stil, minimalistisk eller gå all in med färg och mönster…

Skapa en harmonisk och smart mix av plagg, material och färger. Välj ut plagg som kompletterar  varandra och som fyller en funktion. Välj exempel ett par snävare byxor, ett par vida byxor och ett par jeans. Alla färger i kapselgarderoben måste också fungera tillsammans. Om du gör denna utmaning för första gången så tipsar vi om att göra det enkelt genom att utgå från fyra färger, som vitt, grått, ljusblått och svart. Rätt mix av material gör att du kan skapa kontraster som lyfter looken och gör den intressant. Styla sidenskjortan till skinnbyxor eller den stickade tröjan till en silkeskjol.

Det lilla extra! Vi utmanar dig att välja ut ett plagg eller en accessoar med det lilla extra som betyder något särskilt för dig. Ett smycke du älskar, en udda vintagekavaj eller en härlig klänning med mönster. 

Nu är det dax att välja ut plagg till din kapselgarderob! Det finns inga rätt eller fel… Bara du och din fantasi kan sätta gränser. Här kommer vår guide som inspiration eller checklista att utgå ifrån när du skapar din kapsel:

1. Jeans – Vida jeans (Arket) / Raka jeans (Dagmar) 
2. Vita skjortan – Skjorta (Filippa K) / Oversized skjorta (Cos) 
3. Finare blus – Sidenskjorta (Carin Wester/Åhlens) / Siden t-shirt (Ahlvar Gallery/Wakakuu) 
4. Stickad tröja – Stickad polo (Soft Goat) / Grovstickad tröja (By Malene Birger/NK)
5. Kostym – Kavaj & matchande byxor från Cos
6. Kjol – A-formad kjol (Dagmar) / Minikjol (Prada) 
7. Klänning – Den lilla svarta (Cos) / Poloklänning (Joseph) 
8. Basplagg – T-shirt (Bread&boxers) / Tunn polo (Arket)
9. Skinnplagg – Skinnbyxor (Fiveunits) / Skinnkjol (Max Mara/Mytheresa) 
10. Ytterplagg – Ullkappa (Carin Wester/Åhlens) / Trenchcoat (Arket)

Det lilla extra, som sätter pricker över i:et =
11. Statmentsmycke – Halsband (Maria Nilsdotter) / Ring (Charlotte Chesnais) 
12. Vardagsväskan – Toteväska (Aesther Ekme/Åhlens) / Elegant väska (DeMellier) 
13. Partyväskan – Röd väska (Suzan Szatmary) / Glitterväska (By Malina) 
14. Vardagsskor – Loafers (Gucci) / Boots (Toteme) 
15. Sneakers – Klassiska vita (New Balance/Arket) / Sneakers med detaljer (Adidas/Wakakuu) 
16. Festskor – Pumps (Jimmy Choo/Mytheresa) / Platta skor med en extra detalj (Toteme) 

Vilka plagg ingår i din perfekta kapselgarderob? Kommentera!

3 Kommentarer
 1. Erica
  Erica says:

  Hej, jag har för mig att ni någon gång har sagt att det är viktigt att ha en trevägsspegel (Heter det så? Men ni förstår nog vad jag menar). Jag har nu letat efter en bra men inte hittat. Har ni något förslag? Helst inte för dyrt. Kanske något att göra ett inlägg om?

  Svara
 2. Erica
  Erica says:

  Hej, jag är på jakt efter en trevägsspegel (vet inte om det heter så men ni förstår nog vad jag menar). Jag har för mig att ni sa nån gång att ni rekommenderade det. Har ni något förslag? Gärna inte för dyrt. Kanske något att göra ett inlägg om?

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *