Nystart i garderoben

Vi startar det nya året med ett omtag i garderoben = SÄKER START 2023! Lått oss guida dig hur du organiserar, rensar och strukturerar garderoben på bästa sätt. Detta är del 1 i vår guide till #säkerstart 2023. För fler tips? Lyssna på vårt podd-avsnitt: Nystart i garderoben: Stilsäker start på 2023!

10 tips till en smart och organiserad garderob!

1. Organisera efter kategorier – VIKTIGT! Skjortor och blusar här, kavajer och byxor där. Låt varje kategori får en specifik plats i din garderob. 

2. Välj rätt ”matchande” galgar – Vita, svarta, eller i trä (Åhlens). Helhetsintrycket får ett lyft om galgarna passar ihop. Om du har mindre plats, satsa på tunnare sammetsgalgar (Åhlens) i matchande färg och glöm inte kjol och byxgalgar. OBS! Släng alla kemtvätts-galgar i metall, de kan skada plaggen om de går sönder…

3. Häng flera galgar på en. Genom att trä kroken genom en hårsnodd och kroka sedan fast en annan galge i snodden. På så sätt kan du hänga flera plagg på en och samma galge = ett hack som sparar massor av plats om du har begränsat med utrymme! 

4. Vilka plagg ska hängas? Blusar, skjortor, kostymbyxor, kavajer, kostymer, kjolar och klänningar. Glöm inte att knäppa blusar och skjortor så de inte glider av galgen. Slarva inte med kostymbyxorna som har pressveck, var noggranna med att vika de rätt och lägg tyget slätt. 


5. Häng i längdordning – En viktig detalj som ger ett snyggt och mer harmoniskt intryck.

6. Vilka plagg ska vikas? Jeans, stickat, tröjor, t-shirts, underkläder, träningskläder och sovplagg. Lägg stickat, som vill ha luft men inte ska hängas eftersom det töjer ut plagget, och jeans på hyllor eller i trådbackar. Plagg att lägga i lådor = t-shirtar, underkläder, strumpor, strumpbyxor och sovplagg. Spana in Marie Kondo för utmärkta vikningsknep! 

7. Färgkoordinera plaggen. För att få en harmonisk helhet, organisera plaggen efter färg och mönster. Låt överdelar i vitt, beige och pastell hänga på ena sidan och mer färgglada överdelar hänga tillsammans på den andra. Dela in resten av garderoben efter mönster, randiga skjortor och blommiga blusar för sig. 

8. Maximera förvaringen på höjdenTransparenta boxar (Ikea) är perfekt att förvara säsongsgarderoben eller plagg du sällan använder. Placera sedan boxarna högt upp i garderoben. Viktigt att de är transparenta så du ser vad som finns i dem. 

9. Säsongsstäda i garderoben – och skapa ett system för det! Dela upp garderoben i en vinter- och sommargarderob. Upp med den ena säsongens plagg på vinden, eller lägg undan i förvaringsboxar och ställ ovanpå garderoben. Skifta sedan utefter säsong. Kom ihåg att många plagg är säsongslösa, så tänk till innan du plockar bort. Sommarklänningen (Arket) fungerar utmärkt att styla på vintern under en oversized kavaj med skärp i midjan (Dagmar). Eller den härligaste ulltröjan (Soft Goat) är superfint till cremefärgade jeans (Anine Bing/Wakakuu) en kylig sommarkväll. 

10. Placera det du använder mest i ögonhöjd – och närmast till hands! På så vis behöver du inte leta efter de du bär mest till vardags. Kläderna blir både enklare att ta fram på morgonen och hänga tillbaka vid dagens slut. Win-win! 

Låt oss inspireras till en stilsäker start på 2023 med en nystart i garderoben! Har du fler tips? Lämna gärna en kommentar!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *